Staromodne pierogi z rodzynkami jabłkowymi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 647 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, sól, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Staromodne Pierogi Z Rodzynkami Jabłkowymi, Staromodne Pierogi Z Jabłkami, oraz New Fashioned Apple and Raisin Slaw.
Instrukcje
1
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia.
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i 3 łyżki cukru granulowanego przesiać do miski. Zmiksować na maśle i skracać blenderem do ciast lub opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Proszek Do Pieczenia
Skracanie
Masło
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
3
Dodaj 1/2 szklanki mleka i mieszaj widelcem, aż mieszanina zostanie zwilżona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
4
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagniatać 7 do 8 razy lub do momentu, aż powstanie miękkie ciasto (nie przepracuj ciasta, bo pierogi będą twarde).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
5
Rozwałkuj ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni wałkiem do ciasta na szorstki prostokąt o wymiarach 16 na 11 cali (o grubości około 3/4 cala). Przyciąć do prostokąta o wymiarach 15 na 10 cali. Podzielcie ciasto na pół wzdłuż, a następnie pokrójcie na trzy części w poprzek (tworząc 6 kwadratów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
1
Podziel wypełnienie między środkami kwadratów. Przynieś wszystkie 4 rogi razem nad wypełnieniem i szczypta razem do uszczelnienia.
2
Przenieść pierogi do dobrze maślane 13 - przez 9-przez 2-calowe ceramiczne lub szklane naczynie do pieczenia i ułóż około 1 cala od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
3
Wymieszać z pozostałą 1/2 łyżką mleka i posypać pozostałą 1/2 łyżką cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Mleko
1
Doprowadzić do wrzenia cydr i brązowy cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Cydr
Cukier
2
Wlać syrop wokół pierogów, następnie piec pierogi, aż złoty brąz i syrop bulgotnie, 20 do 25 minut.