Staromodne ciasto owsiane
Przepis na staromodne ciasto owsiane można przygotować w około 55 minut. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 30 g tłuszczu i łącznie 533 kalorie. Za 1,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bitą śmietanę, miód, kokos i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22%, to danie nie jest tak wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także staromodny budyń owsiany, staromodne ciasto owsiane i staromodne ciasteczka owsiane.
Instrukcje
Dodaj miód, płatki owsiane, kokos, brązowy cukier, masło, porzeczki i orzechy włoskie; Dobrze wymieszać.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż się zarumieni, a nóż włożony blisko środka będzie czysty. Fajny.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto owsiane świetnie komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.