Staromodne Ciasto Czekoladowe
Staromodne ciasto czekoladowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 488 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, kakao, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 29 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, Ciasto Z Budyniem Czekoladowym, oraz Ciasto Czekoladowe Z Ciasteczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec piecrust zgodnie ze wskazówkami opakowania. Schłodzić na stojaku z drutu.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni.
Dodać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż powstaną sztywne szczyty i cukier się rozpuści. Odstawić.
Pozostałą szklankę cukru i kolejne 3 składniki ubić w małej misce.
Żółtka i mleko ubić w osobnej misce.
Roztopić masło w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę cukru do roztopionego masła, ubijając do wymieszania. Stopniowo ubijać mieszankę mleczną. Gotuj, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa.
Dodajemy kęsy czekoladowe i wanilię, mieszając aż czekolada się rozpuści. Wymieszać z orzechami pekan. Przykryć i ogrzać.
Wlać gorące nadzienie do piecrust.
Rozłóż bezę na gorącym nadzieniu, uszczelniając do krawędzi ciasta.
Piec w 375 przez 12 minut lub do złotego koloru. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu. Przechowywać w lodówce.
*Do celów testowych użyliśmy Pillsbury Pet-Ritz frozen piecrust.
Wskazówka: aby uniknąć spłaszczania bezy podczas rozprowadzania jej na nadzieniu, łyżka bezy na wypełnienie w dużych dollopach; ostrożnie połącz dollopy lekkim ruchem wirującym.