Sri Lanka Potato Curry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj Sri Lanki Potato Curry. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 69 centów za porcję. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać curry, ziemniaki, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30 i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Ze Sri Lanki Curry, Curry z fasoli lankijskiej, oraz Sri Lanka Ryby Curry, Ketofied dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, na małym ogniu, suche pieczenie 3/4 łyżeczka kolendry, 1/4 łyżeczka kopru włoskiego, i 1/4 łyżeczka nasion kminku indywidualnie, aż aromat zaczyna być wydzielane.
Połącz je z liśćmi curry i na małym ogniu, sucho piecz przez około 5 minut więcej. Nie spalić przypraw i liści za pomocą moździerza i tłuczku lub czystego młynka do kawy. Odstawić.
Umieść kostki ziemniaczane w misce bezpiecznej dla kuchenki mikrofalowej i mikrofaluj do około 1/2 ugotowanego (czas zależy od indywidualnej kuchenki mikrofalowej), około 3 do 5 minut.
Na dużej patelni, stopić ghee na średnim ogniu. Gotować cebulę, czosnek, i imbir w ghee, aż złoty i aromatyczny. W międzyczasie zmielić pozostałe nasiona kolendry i kminku; dodać jedną łyżeczką świeżego curry (przygotowanego w pierwszym kroku) do cebuli i czosnku. Gotować, mieszając, przez 30 sekund. Wymieszać ziemniaki i gotować przez 3 minuty. Wymieszać z mlekiem kokosowym, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć, i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 7 protokół. Doprawić solą do smaku. Top z posiekaną świeżą kolendrą i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego można spróbować to Mulderbosch Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Mulderbosch Chenin Blanc]()
Mulderbosch Chenin Blanc
Mocny nos guawy, skórki limonki i dojrzałej gruszki usztywniony wiciokrzewem i kwiatami pomarańczy. Soczyste podniebienie z bogatymi owocami pasji, przechodzącymi od nosa i kończącymi się cierpkimi cechami grejpfruta. Orzeźwiającą kwasowość doskonale niweluje Kremowy środek podniebienia i subtelna przyprawa pochodząca z dębu. Rocznik 2011 to bardziej owocowy styl, który jest świeższy i bardziej suchy w porównaniu do rocznika 2010. Rozkosznie dostępne wino, które jest bardziej smakowite w ustach.Partner z skorupiakami, grillowanym tuńczykiem, grillowanymi sardynkami, cytryną i pieczonym kurczakiem ziołowym lub gulaszem warzywnym.