Squidgy chocolate & Granate torte

Squidgy chocolate & Granate torte
Squidgy chocolate & Granate torte to lacto ovo vegetarian deser. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, czekoladę, nasiona granatu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 43 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dark & squidgy chocolate torte, Ciasto czekoladowe z gruszką i orzechami laskowymi, oraz Ciasto cytrynowo-imbirowe.

Instrukcje

1
Obficie nasmaruj 23-centymetrową sprężynową puszkę, a następnie wyłóż podstawę pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Masło i czekoladę umieścić w średniej misce i delikatnie rozpuścić razem, albo na patelni gotującej się wody lub w kuchence mikrofalowej. Mieszaj, aż będzie gładka, a następnie odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Rozbij jajka w dużej misce, dodaj cukier, a następnie ubijaj przez 5-8 minut elektrycznymi ręcznymi ubijakami, aż będą gęste, przypominające mus i podwojone objętości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać mieszankę czekolady wokół krawędzi miski, a następnie złożyć za pomocą dużej metalowej łyżki, aż ciasto będzie równomiernie brązowy z nieparzystą wstążką czekolady pojawiających. Nie spiesz się ten kawałek, jego ważne, aby zachować pęcherzyki youve tak starannie wykonane. Przesiej migdały, mąkę i łyżkę soli, a następnie złóż, aż do wyrównania. Powoli wlać ciasto do puszki, a następnie użyć szpatułki, aby uzyskać co ostatni kawałek z miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Piec na środkowej półce przez 30-35 minut, lub aż ciasto wzrośnie i ustawić na górze. Ciasto schłodzić w blaszce na stelażu. Tort może trochę utonąć i pęknąć, co jest w porządku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Na polewę, doprowadzić śmietanę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
8
Czekoladę przekładamy do miski z cukrem pudrem, następnie zalewamy gorącą śmietaną. Pozostawić na kilka minut, mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie pozostawić do ostygnięcia i zagęścić przez 10 minut. Ostrożnie wyjmij torte z puszki na talerz, a następnie rozłóż lukier na górze, pozwalając mu kapać po bokach. Pozostawić do Ustawienia na kilka minut, następnie rozsypać z pestkami granatu i albo schłodzić przez kilka godzin, albo podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Torte. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn