Squidgy chocolate & Granate torte
Squidgy chocolate & Granate torte to lacto ovo vegetarian deser. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, czekoladę, nasiona granatu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 43 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dark & squidgy chocolate torte, Ciasto czekoladowe z gruszką i orzechami laskowymi, oraz Ciasto cytrynowo-imbirowe.
Instrukcje
Obficie nasmaruj 23-centymetrową sprężynową puszkę, a następnie wyłóż podstawę pergaminem.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło i czekoladę umieścić w średniej misce i delikatnie rozpuścić razem, albo na patelni gotującej się wody lub w kuchence mikrofalowej. Mieszaj, aż będzie gładka, a następnie odstaw na bok.
Rozbij jajka w dużej misce, dodaj cukier, a następnie ubijaj przez 5-8 minut elektrycznymi ręcznymi ubijakami, aż będą gęste, przypominające mus i podwojone objętości.
Wlać mieszankę czekolady wokół krawędzi miski, a następnie złożyć za pomocą dużej metalowej łyżki, aż ciasto będzie równomiernie brązowy z nieparzystą wstążką czekolady pojawiających. Nie spiesz się ten kawałek, jego ważne, aby zachować pęcherzyki youve tak starannie wykonane. Przesiej migdały, mąkę i łyżkę soli, a następnie złóż, aż do wyrównania. Powoli wlać ciasto do puszki, a następnie użyć szpatułki, aby uzyskać co ostatni kawałek z miski.
Piec na środkowej półce przez 30-35 minut, lub aż ciasto wzrośnie i ustawić na górze. Ciasto schłodzić w blaszce na stelażu. Tort może trochę utonąć i pęknąć, co jest w porządku.
Na polewę, doprowadzić śmietanę do wrzenia.
Czekoladę przekładamy do miski z cukrem pudrem, następnie zalewamy gorącą śmietaną. Pozostawić na kilka minut, mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie pozostawić do ostygnięcia i zagęścić przez 10 minut. Ostrożnie wyjmij torte z puszki na talerz, a następnie rozłóż lukier na górze, pozwalając mu kapać po bokach. Pozostawić do Ustawienia na kilka minut, następnie rozsypać z pestkami granatu i albo schłodzić przez kilka godzin, albo podawać od razu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Torte. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "