Spłaszczone Piersi Kurczaka
Spłaszczone piersi kurczaka wymaga około 4 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. 186 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka czosnku, świeżo popękany pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez SippitySup. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 24%. Podobne przepisy to Spłaszczony Kurczak Cytrynowy, Spłaszczony Kurczak z migdałami i papryką Vinaigrette, oraz Spłaszczony chrupiący Kurczak z sałatką chlebową i Alamos Malbec.
Instrukcje
Podnieś skórę po pociętej stronie piersi kurczaka i włóż plasterki czosnku. Rozprowadź je równomiernie pod skórą, uważając, aby nie uszkodzić skóry. Rozetrzyj liście szałwii między dłońmi, aby uwolnić ich olejki i włóż 4 liście równomiernie pod skórę obu piersi ząbkami czosnku. Odciągnąć skórę z powrotem na piersi tak całkowicie, jak to możliwe. Jeśli kurczak nie został solony, sól i pieprz obficie po obu stronach. Owinąć szczelnie w plastiku i przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub na noc.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Dodać oliwę z oliwek i ciepła do tuż poniżej palenia. Doprawić skórkę piersi kurczaka solą i pieprzem i ułożyć skórkę na patelni. Przyprawić drugą stronę piersi. Zmniejsz temperaturę do średniej i umieść kolejną ciężką patelnię na górze piersi, tak aby były wciśnięte płasko do patelni. Jeśli druga patelnia nie jest ciężka, zważyć ją pomidorami z puszki lub czystymi cegłami. Upewnij się, że waga jest równomiernie rozłożone na wszystkich piersiach. Muszą gotować równomiernie i jednocześnie. Gotować, aż bardzo brązowy i chrupiące, 12 do 15 protokół.Obróć piersi i gotować przez 8 Więcej minut, lub aż gotowane przez. Użyj systemu wagi ponownie, jeśli trzeba, aby upewnić się, że siedzą płasko.
Zdjąć z ognia, odstawić 5 minut, następnie pokroić i służyć, lub pokroić każdą pierś na pół i służyć.Jak to: jak Ładowanie...