Spódnica Steak Fajita Pita z Chimichurri

Spódnica Steak Fajita Pita z Chimichurri
Przepis Spódnica Steak Fajita Pita z Chimichurri może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w okolicy 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja zawiera 985 kalorii, 65g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.19 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz pod ręką miód, pita, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Spódnica stek z Chimichurri, Grillowany Stek Fajita Spódnica, oraz Grillowany stek z Chimichurri dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce ubić sos sojowy, sok z limonki, miód, kminek, cayenne, czosnek oraz sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Stek umieścić w dużej torbie zamrażarki lub naczyniu do pieczenia i zalać marynatą. Stek marynować przez co najmniej 30 minut i do 3 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1
Ubij razem olej, ocet winny, sok z limonki, czosnek, jalapeno i czerwoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodać zioła i wrzucić do połączenia. Odstawić, aż będzie gotowy do zbudowania kanapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
4
Usuń mięso z marynaty, niech nadmiar kapie z mięsa, aby nie było zbyt mokre. Grillować mięso przez 4 do 6 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Przenieś mięso do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw na 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Podczas gdy mięso odpoczywa, wrzucić paprykę i cebulę w misce z oleju i soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Miejsce na grillu i gotować, aż warzywa są ładne i zwęglone, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przeciąć kieszenie pita na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
9
Wypoczęty stek pokroić w cienkie paski na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1
W pita ułożyć kawałek sera Havarti, dodać plastry steku, paprykę i cebulę i wlać trochę chimichurri.
Składniki, których będziesz potrzebować
HavartiHavarti
ChimichurriChimichurri
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Kombinacja 2Kombinacja 2

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża kolendra z delikatnymi łodygami, posiekanaświeża kolendra z delikatnymi łodygami, posiekana4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża pietruszka płaskolistna z delikatnymi łodygami, posiekanaświeża pietruszka płaskolistna z delikatnymi łodygami, posiekana2goździki małeczosnek startyczosnek starty4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony4plastrySer HavartiSer Havarti2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1jalapeno, nasiona i żeberka usunięte, mielonejalapeno, nasiona i żeberka usunięte, mielone2limonki, soczystelimonki, soczyste596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok z limonki (ok. 2 limonki)sok z limonki (ok. 2 limonki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Cebula hiszpańska, 1/4 cala pokrojonego korzenia na czubekCebula hiszpańska, 1/4 cala pokrojonego korzenia na czubek1papryka pomarańczowa, posiekana i 1/4 cala w plasterkachpapryka pomarańczowa, posiekana i 1/4 cala w plasterkach4kieszenie pita, przecięte na półkieszenie pita, przecięte na pół1małeczerwona cebula, mielonaczerwona cebula, mielona2(zima)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo popękany czarny pieprzSól i świeżo popękany czarny pieprz907Orzechy dowolne (posiekane)Ser Cheddar, tarty, do posypaniaSer Cheddar, tarty, do posypania1papryka żółta, posiekana i 1/4 cala w plastrachpapryka żółta, posiekana i 1/4 cala w plastrach

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn