Spumoni Ice Cream Terrine

Spumoni Ice Cream Terrine
Ten przepis służy 8. Jeśli 89 centów za porcję spada w budżecie, Spumoni lody Terrine może być spektakularny bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie maraschino, migdały, brandy wiśniową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Spumoni Ice Cream Terrine, Kolczaste Ciasto Lodowe Spumoni, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.

Instrukcje

1
Linia 9-na 5-calowy bochenek patelni z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2
Umieść 12-na 8-calowy kawałek pergaminu na patelni, pozwalając boki zwis krawędzie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Rozprowadzić lody pistacjowe na patelni i wygładzić wierzch. Zamrozić do półmrożenia, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wymieszaj lody waniliowe, posiekane wiśnie, migdały, brandy i ekstrakt migdałowy do połączenia. Mieszać barwnik spożywczy (jeśli jest używany) do pożądanego odcienia różu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
5
Rozłożyć na lodach pistacjowych. Zamrozić na 30 minut, lub do półtwardego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
6
Rozłóż lody czekoladowe na lodach wiśniowych i gładkim wierzchu. Owinąć i zamrozić, aż do całkowitego ustąpienia, 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
7
Zdjąć z patelni, zdjąć folię i pokroić gorącym, mokrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn