Spiced Naan
Spiced Naan może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 51 centów za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz czosnek, sól, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantny Indyjski Kurczak z Naan, czosnek naan, jak zrobić czosnek naan na kuchence i piekarniku, oraz naan bez drożdży, jak zrobić naan bez drożdży na kuchence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę chlebową, sól i drożdże ubić razem w misce do mieszania, aż się połączą; odstawić. Wymieszaj miód, 3/4 szklanki wody i 1 1/2 łyżki masła razem w misce do mieszania, aż miód się rozpuści. Wymieszaj połowę mieszanki mąki, aż nie pozostaną suche plamy. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Przenieść do nasmarowanej miski, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, 1 do 1 1/2 godziny.
Tymczasem przygotować nadzienie przez topienie 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu. Wymieszać w cebuli, czosnek, imbir, kolendra, kminek, cynamon, i chili w proszku. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, 10 do 15 protokół. Wymieszaj rodzynki, kokos i 2 łyżki wody. Przykryć i gotować 10 minut dłużej; odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Umieść dużą blachę do pieczenia w piekarniku, aby rozgrzać. Drugą blachę do pieczenia Duś mąką.
Rozwałkować ciasto i podzielić na 4 kawałki.
Rozwałkuj każdy kawałek na 8-calową okrągłą, a następnie łyżkę nadzienia do środka ciasta. Doprowadzić krawędzie ciasta nad nadzieniem, i szczypta do uszczelnienia. Ostrożnie rozwałkuj ciasto na 8-calowe owale i umieść na mące do pieczenia. Przykryć ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut.
Ostrożnie przełożyć naan na gorącą blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Piec, aż Naan nadymały się i są złote, 10 do 12 protokół.