Specjalny Niedzielny Pieczony Kurczak

Specjalny Niedzielny Pieczony Kurczak
Need a danie główne bezglutenowe? Specjalny niedzielny Pieczony kurczak może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 952 kalorie, 62g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz musztardę, ząbek czosnku, pochrzyn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Specjalny Niedzielny Pieczony Kurczak, Bud ' s Sunday Roast Chicken, oraz Niedzielny Obiad Pieczony Kurczak.

Instrukcje

1
Wrzuć pierwsze 5 składników w większej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Masło wymieszać, szałwia,i czosnek w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Miejsce w środku warzyw.Używając opuszków palców, rozluźnij skóręz piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
4
Rozprowadzić 1 łyżkę masła pod skórą. Rub1 łyżka masła szałwiowego overentire kurczaka. Dot warzywa z pozostałym masłem szałwiowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Posypać 1 łyżeczką soli i kurczaka. DO przodu: może być wykonany 4 godziny. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
6
Rozgrzej piekarnik do 204°. Pieczony kurczak i warzywo15 minut. Zmniejsz temperaturę owentu do375; kontynuuj pieczenie, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do skoszonego uda rejestruje 165 ° F, a naczynia są miękkie, mieszając naczynia raz, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść Zielenie i szalotęna dużym głębokim talerzu. Łyżka 3 łyżki tłuszczu z soków inpan i mżawka na zieleni;wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem. Używając szczelinowej łyżki, przenieś pieczone warzywa doplatter, umieszczając na wierzchu zieleni. Tiltchicken, umożliwiając przepływ soków z jamy do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZieloniZieloni
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
8
Transferchicken do powierzchni roboczej.
9
Wytnij na kawałki zachowujące i ułóż ztabelki na szczycie zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
10
Dodaj wino i 1/4 szklanki wody do pieczenia patelni. Doprowadzić do wrzenia overmedium-wysokiej temperatury, mieszajączcrape up rumiane kawałki. Gotuj na wolnym ogniu lekko zmniejszone, około 3 minut. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Transferto mały dzban.
12
Podawać kurczaka, przechodząc obok soki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn