Spanako-Makaron
Spanako-Pasta może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 466 kalorii . Za 1,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga zmielonej gałki muszkatołowej, serka śmietankowego, oliwy z oliwek i mąki. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 86% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Pastan e Fagioli (Pastan and Beans) , Garlic And Shrimp Pasta Toss i Pasta Margherita .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tymczasem na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju, aż zmięknie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj mąkę, aż się połączy; stopniowo dodawaj bulion i mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj szpinak, parmezan, serek śmietankowy, sok z cytryny, koperek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz cayenne; podgrzej.
Odcedź makaron, zachowując 1 szklankę płynu. Wymieszaj makaron z mieszanką szpinakową, dodając część zachowanego płynu z makaronu, jeśli to konieczne.