Spaghetti z sosem pomidorowym i smażonym bakłażanem
Spaghetti z sosem pomidorowym i smażonym bakłażanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 714 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, cukier, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Spaghetti z sosem pomidorowo-Bakłażanowym, Smażone Spaghetti z pieczonym sosem pomidorowym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, mieszając do miękkości, 3 do 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj pomidory i ich soki, i użyć masher ziemniaczany lub z tyłu drewnianej łyżki, aby rozbić pomidory na małe kawałki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zmniejszą się do gęstego sosu, 15 do 20 minut.
Zdjąć z ognia. Blendować partiami za pomocą blendera zanurzeniowego lub blatu blendera.
Dodać cukier, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podczas gdy sos pomidorowy gotuje, ciepła 1/2 szklanki oliwy z oliwek w dużej patelni 12-calowy non-stick na średnim ogniu, aż mieni się.
Rozłóż plastry bakłażana na patelni. Kawałki natychmiast wchłoną większość oleju, ale ostatecznie wyrzucą olej i zaczną brązowieć. Mieszać od czasu do czasu, aż plastry bakłażanów są rumiane ze wszystkich stron, i po prostu zaczyna chrupać, 8 do 10 minut.
Plastry wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Spaghetti ugotować we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy prawie gotowe, rezerwy 1/4 szklanki wody makaronu.
Odcedzić makaron w durszlaku i natychmiast przenieść do garnka z sosem pomidorowym. Podgrzać do średniej, dodać wodę z makaronu i wrzucić makaron, aż będzie równomiernie pokryty sosem.
Makaron podzielić na cztery talerze. Na wierzchu ćwiartkę smażonych plastrów bakłażana i obficie posypać świeżo startym parmezanem.