Spaghetti z kremową kukurydzą i szynką
Spaghetti z kremową kukurydzą i szynką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 627 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.77 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, kukurydzę, spaghetti i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Spróbuj Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo), Kukurydziane Spaghetti ze świeżą grillowaną kukurydzą i wędzoną mozzarellą, oraz kremowa zupa kukurydziana, jak zrobić kremową zupę kukurydzianą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować kłosy kukurydzy, aż tylko gotowe, o 3 protokół.
Wyjmij kukurydzę z garnka i oszczędzaj gorącą wodę, aby ugotować spaghetti. Gdy kłosy kukurydzy są wystarczająco chłodne, aby je obcinać. Powinieneś mieć około 3 filiżanki ziaren.
Umieść kukurydzę w robocie kuchennym ze śmietaną, natką pietruszki, solą i pieprzem. Pulse trzy lub cztery razy posiekać kukurydzę do grubego puree.
Dodaj spaghetti i gotować, aż tylko zrobić, o 12 protokół. Rezerwy około 3/4 szklanki wody makaronu.
Spaghetti odcedzić i wymieszać z 1/3 szklanki wody z makaronu, mieszaniną kukurydzy, szynką i masłem. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej zarezerwowanej wody z makaronu.
Test-Wskazówka kuchenna: aby wyciąć ziarna z kłosu kukurydzy, połamać ucho na pół rękami lub przeciąć je nożem. Stań każdą połowę na końcu na desce do krojenia i, za pomocą dużego noża, wytnij prosto po bokach, aby usunąć jądra. Łatwiej jest wyciąć ziarna z gotowanej kukurydzy niż na surowo, ponieważ sok mniej się rozpryskuje.
Rekomendacja wina: do tego all-amerykańskiego dania możesz spróbować amerykańskiego białego wina z mniej znanego regionu wschodniego wybrzeża. Poszukaj dość kwaśnego chardonnay lub sauvignon blanc z Wirginii, regionu Finger Lakes w Nowym Jorku, a nawet Rhode Island.