Spaghetti Alle Vongole
Spaghetti Alle Vongole to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 515 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jeśli masz czosnek, pietruszka z płaskim liściem, spaghetti i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 95%. Spróbuj Spaghetti alle Vongole, Spaghetti Alle Vongole, oraz Spaghetti Alle Vongole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jak tylko kupisz małże, włóż je do dużego pojemnika i napełnij słoną wodą (powinna smakować jak Morze). Następnego dnia lub dwóch obserwuj wodę, jak małże wypluwają piasek. Jeśli zobaczysz dużo piasku gromadzącego się na dnie, spłucz małże i zmień wodę. Kiedy makaron jest gotowy, gotuj spaghetti o minutę krócej niż podano na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. To dlatego, że będzie zakończyć gotowanie w sosie, gdy makaron jest o 3 minuty od zrobienia, dodać oliwę z oliwek, czosnek i papryczki chili do dużej patelni na średnim ogniu, aż czosnek zaczyna skwierczeć i staje się pachnące.
Dodać małże i wino, a następnie przykryć patelnię pokrywką.
Niech pary małże, aż połowa z nich są otwarte.
Zdejmij pokrywkę i podgrzej ciepło do wysokiej i gotuj mieszaninę, aż reszta Małży się otworzy. Jeśli niektóre małże się nie otwierają, odrzuć te, które się nie otwierają.
Odcedzić makaron i dodać go do małży wraz z pietruszką. Wrzucić do płaszcza i podawać natychmiast.