Spaghetti alla Pescatora
Spaghetti alla Pescatora wymaga od początku do końca około 50 minut. Za 7,12 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału i pescatarian zawiera 835 kalorii, 55 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Mieszanka krążków kalmarów, krewetek tygrysich, spaghetti i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dzisiejsza kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (spaghetti z sosem pomidorowym i grzybami), Dzisiejsza kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (spaghetti z sosem pomidorowym i grzybami) oraz Dzisiejsza kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (spaghetti z sosem pomidorowym i grzybami).
Instrukcje
Dokładnie umyj wszystkie owoce morza i odłóż na bok.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i lekko smaż, około 30 sekund.
Dodaj małże, małże i 4 łyżeczki natki pietruszki i gotuj przez 3 do 4 minut.
Dodaj kalmary, krewetki, sól i czerwoną paprykę i gotuj przez 2 minuty.
Dodać wino, wymieszać, po czym odparować część płynu przez 2 minuty.
Dodać sos pomidorowy i resztę natki pietruszki i dobrze wymieszać.
Podczas gdy sos się gotuje, ugotuj spaghetti w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie al dente.
Makaron odcedzamy i dodajemy na patelnię z sosem. Dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj.