Spaetzle i rosół
Spaetzle i rosół może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Jest idealny do Jesień. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i zmielony pieprz, kurczaka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Rosół ze Spaetzle, Zupa z kurczaka i ziół Spaetzle, oraz Zupa Z Indyka-Spaetzle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w garnku i dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia.
Wlać bulion z kurczaka, dodać seler i cebulę. Doprawić solą, pieprzem i solą czosnkową. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 1 godzinę, aby uzyskać dobry bulion.
Gdy kurczak jest ugotowany i miękki, wyjmij go na półmisek i odstaw, aż będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć. Odcedzić bulion i wyrzucić seler i cebulę. Zwróć bulion do garnka.
Usuń mięso z kurczaka z kości, posiekaj lub rozdrzyj na kawałki, a następnie zwróć je również do garnka. Doprowadzić bulion do wrzenia i dodać marchew.
W średniej misce wymieszaj jajka, wodę i sól. Stopniowo dodawaj mąkę, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby uformować kulkę. Możesz potrzebować mniej lub więcej mąki. Wyłóż ciasto na płaski talerz. Używając noża do masła, wyciąć plastry ciasta z krawędzi płyty, aby miały około 2 do 3 cali długości. Pozwól im wpaść bezpośrednio do wrzącego bulionu.
Gdy marchewki są miękkie, zupa jest gotowa.
Posypać płatkami pietruszki i podawać.