Southwestern Chicken Pitas z sosem Chipotle
Southwestern Chicken Pitas z sosem Chipotle wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 618 kalorii, 47g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, olej roślinny, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Południowo-zachodnie Nachos z sosem Chipotle, Południowo-Zachodnia Turcja Pitas, oraz Panini Z Kurczaka Z Majonezem Limonkowym Chipotle.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym połączyć jogurt, posiekaną zieloną cebulę, paprykę chipotle, masło orzechowe i 1/4 łyżeczki soli. Zmiksować na gładką masę.
Umieścić w szczelnie zamkniętym pojemniku i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić kurczaka w dużej misce.
Wymieszać 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, chili w proszku, oregano i kminku; posypać kurczakiem.
Podgrzać połowę oleju na patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę i czerwoną paprykę do miękkości; przełożyć na talerz i odstawić. Zawiń pitas w folię i umieść w piekarniku na około 10 minut.
Ciepła pozostałego oleju w patelni, i saute kurczaka, aż Nie różowy.
Dodać cebulę i czerwoną paprykę, i gotować przez 2 Więcej minut.
Potnij pitas na pół, i stuff z mieszanki kurczaka.
Podawać z sałatą, serem i sosem chipotle.