Soufflé Na Słodko
Sweet Spoonbread Soufflé może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka maślanki, sól koszerna, mączka kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łyżka Do Słodkiej Kukurydzy, Łyżka Do Słodkich Ziemniaków, oraz Łyżka Do Słodkiej Kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Obficie masło sześć do ośmiu 4-do 5-uncji soufflé foremki (bezpieczne w piekarniku filiżanki kawy działają świetnie do tego w szczypcie).
Dodaj małą garść cukru do jednej formy z masłem i obróć, aby pokryć spód i boki równą warstwą cukru. Nadmiar cukru wrzucić do kolejnej formy i pokryć. Pokryj pozostałe formy, dodając w razie potrzeby więcej cukru. Przechowywać w lodówce formy, aż będzie gotowy do pieczenia.
Mąkę kukurydzianą i maślankę wymieszać w średniej misce; odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać ziarna kukurydzy i smażyć przez 4 do 5 protokół, do miękkości.
Dodać mleko, 2 łyżki cukru, wanilię, cynamon i sól, doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu, i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Przenieść mieszaninę kukurydzy do blendera i puree na wysokości.
Przenieść do miski i wymieszać mieszaninę mąki kukurydzianej, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Żółtka ubić do schłodzonej mieszanki kukurydzianej.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (lub za pomocą miksera ręcznego) ubijamy białka, aż utworzą miękkie piki. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru i nadal ubijać, aż powstaną sztywne szczyty; to jest twoja beza. Delikatnie złóż bezę do mieszanki kukurydzianej. Nie martw się, jeśli nie wszystko jest płynnie połączone; kilka smug jest w porządku.
Miarka ciasto do przygotowanych form, napełniając je prawie aż do krawędzi.
Umieść formy na blasze do pieczenia i piecz przez 35 minut, lub aż blaty będą złocisto-brązowe i dmuchane.
Podawać natychmiast, posypane cukrem pudrem.