Sosaties (kebaby południowoafrykańskie) jest bezglutenowe danie główne. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 697 kalorii, 34g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz cayenne, sól, sos worcestershire, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Budyń Południowoafrykański, Sambal Południowoafrykański, oraz South African Beef Curry.
Instrukcje
1
Wymieszać mięso, imbir i czosnek razem i dodać cebulę i morele, jeśli używasz ich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Rozgrzać masło i podsmażyć posiekaną cebulę, aż będzie miękka i złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj wino, wodę, ocet, curry, pieprz cayenne, pieprz czarny, liście laurowe i cukier.Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia aż do ogrzania.Zmiksuj pozostałe składniki i polej je mięsem.Mięso dobrze płaszcz i przechowywać w lodówce na noc.Wątek mięso, cebula, mięso, morela tak, że każdy sosatie ma 6 kawałków mięsa, 3 kawałki cebuli i 2 połówki moreli na każdym.Grilluj na gorącym grillu dbając o to, aby od czasu do czasu nie palić i nie baste.
Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Fairview Pinotage. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.