Sos żurawinowy z czerwonym winem
Sos żurawinowy z czerwonym winem to bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis z 8 porcjami. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz wino, cukier, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 14 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako napój. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 19%. Sos Żurawinowy Z Czerwonego Wina, Sos Żurawinowy Z Czerwonego Wina, oraz Sos Żurawinowy Z Czerwonego Wina są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużą, płytką patelnię włożyć wino, cukier, goździki, anyż i laskę cynamonu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodać żurawinę i gotować przez 5 min lub aż żurawina pęknie i zacząć wyglądać jammy. Odstawić do ostygnięcia. Można zamrozić lub wrzucić łyżkę do słoika i przechowywać w lodówce do tygodnia.