Sos Żurawinowy W Galaretce

Sos Żurawinowy W Galaretce
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sosu żurawinowego w galaretce. Ten przepis służy 3. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 998 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, żelatynę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy W Galaretce, SOS żurawinowo-imbirowy w galaretce, oraz Stosy sosu żurawinowego Orange 'n' .

Instrukcje

1
Przynieś żurawinę, cukier i 3 szklanki wody do wrzenia w ciężkim rondlu 4-5-litrowym, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie jagody pękną, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać do dużego Sitka o drobnych oczkach ustawionego na 2-litrowej szklance lub misce i odstawić, aż wszystkie soki zostaną opróżnione, około 30 minut. Jeśli to konieczne, naciśnij na ciała stałe, aż będzie wystarczająco dużo soku, aby odmierzyć 3 filiżanki, a następnie wyrzuć ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wymieszać żelatynę i pozostałą 1/3 szklanki wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć. Doprowadzić 1 szklankę odsączonego płynu żurawinowego na wolnym ogniu w małym rondlu, następnie dodać mieszaninę żelatyny i mieszać, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj mieszaninę żelatyny do pozostałej cieczy żurawinowej i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
5
Wlać sos żurawinowy do lekko naoliwionej formy i schłodzić, przykryte folią, aż mocno osadzone, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Aby zdemolować, przeciągnij końcówkę cienkiego noża między krawędzią pleśni i sosem żurawinowym. Przechyl formę na boki i dotknij strony formy o powierzchnię roboczą, obracając ją, aby równomiernie złamać uszczelkę i poluzować sos żurawinowy. Utrzymując formę przechyloną, Odwróć płytę nad formą, a następnie odwróć sos żurawinowy na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Sos żurawinowy można schłodzić w formie do 2 dni.* Sos żurawinowy można rozpakować 1 godzinę wcześniej i schłodzić lub przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia12
Magazyn