Sos Żurawinowy Mrożony
Mrożony sos żurawinowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, wodę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Herbata Mrożona Żurawinowo-Miętowa, Żurawina Ananas Mrożona Herbata, oraz Mrożona Herbata Żurawinowo-Miętowa.
Instrukcje
Połącz wodę z żurawiną w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; gotować 8 do 10 minut lub aż Skórki pop.
Zdjąć z ognia. Żurawiny przetwarzać, partiami, w robocie kuchennym, aż grubo puree. Wciśnij puree z żurawiny przez sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając ciała stałe.
Do puree żurawinowego dodać cukier i pozostałe 4 składniki, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Podziel sos żurawinowy równomiernie pomiędzy 6 (6-uncji) kubki budyniu lub ramekins. Przykryć i zamrozić do twardości.
Wyjąć z zamrażarki 10 do 15 minut przed podaniem.
Spritzer żurawinowy: na świąteczny napój rozmrozić niewykorzystane porcje mrożonego sosu żurawinowego i wymieszać z Ginger ale lub seltzer.