Sos żurawinowo-chrzanowy

Jeśli masz około 15 minut , aby spędzić je w kuchni, sos żurawinowo-chrzanowy może być świetnym przepisem na danie bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo . Ten przepis jest dla 16 osób. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 91 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup żurawinę, cukier, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Niewielu osobom ten sos naprawdę smakował. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę ulepszonego spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także steki i papryczki w sosie czosnkowo-chrzanowym z różą , niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , oraz sos Zhoug (znany również jako sos Schug) – pikantny bliskowschodni sos kolendrowy .
Instrukcje
Umieść żurawinę, cukier i cebulę w blenderze lub malakserze; przykryj i miksuj, aż składniki zostaną grubo posiekane.
Dodaj śmietanę i chrzan; miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodź do momentu podania.