Sos Śmietankowy Whiskey
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu śmietanowego Whiskey. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 475 kalorii, 2G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz whiskey, pieprz, szczyptę soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Sos Śmietankowy Whiskey Maple, Whiskey Mushroom Cream Sauce, oraz Kawa mrożona z syropem Whiskey i bitą śmietaną.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Gotować cebulę w 3 łyżki masła na patelni na średnim ogniu przez kilka minut. Gdy cebula będzie brązowa, wyłącz tymczasowo palnik, aby nie zapalić kuchni. Albo siebie.
Wlej whiskey. Jak tylko wyparuje, włącz palnik na średnim ogniu i wlej bulion wołowy.
Dodać sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku, a następnie pozostawić mieszaninę do pęcherzyków i zmniejszyć o połowę.
Ubij w pozostałej łyżce masła, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu.
Ubij w 1/4 szklanki do 1/2 szklanki śmietany, w zależności od smaku. Pozostaw sos na wolnym ogniu i zagęścić przez kilka minut.