Sos Śliwkowy Chipotle

Sos śliwkowy Chipotle może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury sosu. Ten przepis służy 80. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 46 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pół kufla słoiki konserwowe, płynny aromat dymu wędzarniczego, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chipotle - Plum BBQ żeberka wieprzowe, Grillowany kurczak Chipotle z sosem śmietanowym Chipotle-SRC, oraz Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść śliwki, kilka na raz, w durszlaku ustawionym nad dużą miską. W rękawiczkach wyciśnij śliwki w durszlaku, zmuszając sok przez otwory durszlaka. Wyrzucić zużyty miąższ i powtórzyć, aby wyprodukować 8 szklanek soku śliwkowego.
Wlać 3/4 szklanki soku śliwkowego do małego rondla z czosnkiem i cebulą, umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż cebula jest półprzezroczysta, o 5 protokół.
Wlać mieszaninę sok-cebula do dużego garnka i dodać pozostałe 7 1/2 szklanki soku śliwkowego. Wymieszać z cukrem, ocet jabłkowy, Southwest chipotle przyprawa, pieczony czosnek przyprawa, pieprz jalapeno, sól, i płynny aromat dymu, aż cukier i sól rozpuszczą. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu,i gotować sos aż zgęstnieje, o 1 1/2 godziny. Często mieszaj, aby zapobiec poparzeniom.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj sos do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.