Sos z kiełbasą z zielonej cebuli i krewetkami
Zielona cebula kiełbasa i krewetki sos może być tylko sos szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz worcestershire, pomidory, liście z 1 gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kiełbasa i farsz ropucha w dziurze z sosem cebulowym, Kurczak kiełbasa i cebula sos na puree słodkie ziemniaki, oraz Indyk ziołowo-musztardowy z sosem z zielonej cebuli.
Instrukcje
Roztopić tłuszcz boczku na dużej patelni o ciężkim dnie na dużym ogniu, następnie dodać kiełbasę wieprzową i gotować, rozbijając mięso tylną drewnianą łyżką, aż będzie rumiane, 12-15 minut.
Dodać cebulę i gotować, mieszając często z łyżką, aż cebula są głęboko brązowy, o innym 15 protokół.
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, następnie posypać mąkę na patelnię, mieszając, aby wymieszać ją z kiełbasą i cebulą. Gotować przez około 2 minuty, aby usunąć surowy smak z mąki.
Doprawić krewetki solą i pieprzem, następnie dodać je do patelni, mieszając i podrzucając łopatką. Sauté, aż zmienią różowy, o 3 protokół.
Wyjąć krewetki z patelni i odstawić podczas kontynuowania sosu.
Dodaj paprykę, czosnek, płatki pieprzu, ziele angielskie,Worcestershire, pomidory, i kurczaka bulion na patelni, dobrze mieszając. Zwiększyć ogień i doprowadzić sos do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj przez 15 minut.
Dodaj tymianek, zielona cebula, i krewetki i gotować przez kolejne 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przedruk za zgodą mojego Nowego Orleanu: książka kucharska, John Besh., © Wrzesień 2009 Andrews McMeel Publishing