Sos Z Kiełbasą Wiejską
SOS kiełbasa kraju może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.63 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz bulionówkę z kurczaka, mleko, szałwię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Herbatniki maślane z sosem z kiełbasy wiejskiej, Country Gravy (Sos Śmietankowy), oraz Ham Country Gravy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu gotować wieprzowinę, cebula, zielony pieprz, płatki czerwonej papryki, i czosnek, aż wieprzowina jest kruchy.
Odcedzić nadmiar tłuszczu, ale pozostawić niewielką ilość.
Połącz masło, sól i pieprz z mieszaniną mięsa i mieszaj, aż masło się rozpuści. Powoli przesiać mąkę na wierzch.
Delikatnie wymieszać i pozostawić do gotowania przez 5 minut. Będzie palić, więc nie pozwól mu siedzieć niestrzeżony. Nie zapomnij zeskrobać dna patelni.
Dodaj szałwii i tymianku.
Powoli mieszaj mleko, około pół szklanki na raz i włącz je dobrze. Gdy mieszanina zgęstnieje, dodaj więcej mleka. Nie pozwól mu gotować energicznie, bo się spali.
Dodaj bulionu kurczaka i niech gotować przez pięć minut. Ponownie, jeśli zgęstnieje zbyt mocno, dodaj więcej mleka. W razie potrzeby dostosuj smak z większą ilością soli i pieprzu.
Tuż przed podaniem dodać natkę pietruszki i około 1/4 szklanki więcej mleka; SOS szybko zgęstnieje, gdy ostygnie.