Sos Z Indyka
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać Turcji SOS spróbuj. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, marchew, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Miso-natarty Indyk z sosem z indyka, oraz Sos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić skrzydełka indyka (również kręgosłup i szyi, jeśli masz go) w małej patelni do pieczenia i upiec je, aż będą złote, o 30 protokół.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, czosnek, zioła, i pieprz i gotować przez 5 protokół.
Dodać skrzydełka z indyka.
Wlać trochę wody do patelni i zeskrobać wszystkie rumiane kawałki na dnie; dodać to do garnka. Przykryj wszystko w garnku zimną wodą o 1 cal i zagotuj, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 1 1/2 do 2 godzin.
Odcedzić ciała stałe i wyrzucić. Wytrzeć garnek i umieścić go na średnim ogniu. Roztopić masło z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i dodać mąkę. Zasmażkę gotować, często mieszając, aż uzyska złoty kolor. Powoli trzepać w napięty czas uważając, aby wypracować wszelkie grudki. Gotować, aż sos zgęstnieje, o 10 do 15 protokół.