SOS Romesco

SOS Romesco
Przepis sos Romesco jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz ścinane migdały, oliwę z oliwek, chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako sos. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz SOS Romesco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć paprykę i bulion w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub do bardzo przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać chleb; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
4
Dodać migdały; gotować 1 minutę lub aż orzechy są lekko rumiane, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
OrzechyOrzechy
5
Umieść mieszankę papryki, mieszankę orzechów, ocet i pomidory w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać puree mieszaniny na patelnię; gotować 3 minuty lub do dokładnie ogrzane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Uwaga: Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub w zamrażarce do 1 miesiąca.

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Vina Herminia Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Vina Herminia Tempranillo
Vina Herminia Tempranillo
Bardzo czyste i uporządkowane wino, pokazujące niuanse starzenia się w nowym amerykańskim Dębie. Intensywne ciemne owoce o aromatach dojrzałych owoców i lukrecji z nutami wanilii typowymi dla starzenia się amerykańskiego dębu. Hojny i zrównoważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn