Sos Pomidorowy / Masło

Sos Pomidorowy / Masło
Przyprawiony dżem pomidorowy / masło może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przypraw. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 642 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 10 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański dieta. Jeśli masz słoiki konserwowe, mielone ziele angielskie, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Słodki i pikantny dżem pomidorowy, Dżem Pomidorowo-Wiśniowy Small Batch, oraz Crostini czosnkowe z Brie i słodko-pikantnym dżemem pomidorowym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pomidory umieścić w rondlu z pokrywką i dusić na średnim ogniu, często mieszając, przez 10 minut. Wymieszaj skórkę z cytryny, ziele angielskie, cynamon, goździki, sok z cytryny i pektynę z pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
PektynaPektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Umieść rondel na dużym ogniu. Stale mieszając, doprowadzić mieszaninę pomidorów do wrzenia; natychmiast po zagotowaniu wymieszać cukier z mieszaniną pomidorów i powrócić do pełnego wrzenia. Pozostaw do gotowania w pełnym wrzenia przez 1 minutę, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Usunąć z ognia i usunąć pianę z powierzchni mieszaniny.
4
Sterylizować słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem pomidorowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/2 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrzności słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj brzegi słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Góra z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieść stojak na dnie dużego zasobnika i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie obniżyć słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
W razie potrzeby wlać więcej wrzącej wody, aż poziom wody znajdzie się co najmniej 1 cal powyżej szczytów słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Wyjąć słoiki z zasobnika i umieścić kilka centymetrów od siebie na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem; pozostawić do ostygnięcia lub na noc. Sprawdzić uszczelnienie, naciskając palcem górną część każdej pokrywy (wieczko nie powinno w ogóle przesuwać się w górę ani w dół).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn