Sos pomidorowy babci
Sos pomidorowy babci wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pomidory, oregano, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Sałatka pomidorowa babci, Sos spaghetti babci, oraz Żeberka i sos Babuni (wieprzowina).
Instrukcje
Na patelni 8-do 10-quart, połączyć 3 szklanki wody, pomidory w puszkach z płynem, pasta pomidorowa, pomidory Roma, wino, cebula, bazylia, czosnek, liście laurowe, oregano i pieprz.
Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając; zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 4 kwarty, 45 minut do 1 godziny.
Usuń liście laurowe i dodaj sól do smaku. Użyj gorącego lub chłodnego.