Sos mięsny może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz wino burgundzkie, pomidory, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Meat Loaf Z Sosem Pieczarkowym, SOS Domowy (Bez Kapieli Z Mięsa), oraz Kurczak niskotłuszczowy w sosie Koksowym (mięso Koszerne).
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Umieść łopatkę wieprzową na środku garnka i ułóż 4 lub 5 ząbków czosnku po bokach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
łopatka Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
3
Pieczeń wieprzową ze wszystkich stron brązujemy i przekładamy do dużego naczynia do pieczenia; z garnka łyżką szczelinową wyjmujemy ząbki czosnku i przekładamy do miski. Powtórz proces, zarumienić żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy, dodając około 4 ząbki pękniętego czosnku z każdą porcją mięsa i przenosząc mięso do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzowe
Czosnek
Pieczeń Wieprzowa
Oxtail
Goździki
Jagnięcina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
4
Przenieść każdą partię ząbków czosnku do miski po ugotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podczas gotowania mięsa, odcedzić puszki pomidorów i ich soku. Użyj młyna spożywczego lub naciśnij pomidory przez durszlak, aby usunąć wszystkie nasiona i dodatkową miąższ. Wyrzucić nasiona i miąższ i przenieść przecedzone pomidory do dużej miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sok
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Gotować kiełbasę w oliwie z oliwek w tym samym garnku na średnim ogniu, aż rumiane, rozbijając go drewnianą łyżką, jak gotuje, aż Nie różowy, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Garnek
7
Przenieść gotowaną kiełbasę do dużej miski i przechowywać w lodówce podczas wykonywania kolejnych kroków. Gdy wszystkie kiełbasa jest rumiane, powrót zarezerwowane ząbki czosnku do garnka i wymieszać w pasty pomidorowej, sól, pieprz czarny, i czerwone płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Całe Ząbki Czosnku
Pieprz Czarny
Pasta Pomidorowa
Kiełbasa
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
8
Pastę pomidorową wymieszać drewnianą łyżką, skrobając rumiane kawałki mięsa w garnku. Nie będzie nagromadzenie soków w naczyniu do pieczenia, gdzie mięso odpoczywa; wlać ten płyn do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia Do Pieczenia
Garnek
9
Dodać wino burgundzkie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu odparuje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
10
Wlać przecenione pomidory i sok i wymieszać z bazylią. Przykryć patelnię i doprowadzić sos do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Bazylia
Sok
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Zdejmij pokrywkę i dodaj gotowane łopatkę wieprzową, żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 godzin. (Jeśli dodajesz braciole, zobacz notatkę Cooka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
żeberka Wieprzowe
Oxtail
Jagnięcina
12
Usuń łopatkę wieprzową, żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z kości i drobno posiekaj. Odstawić mięso do garnka z sosem i wyrzucić kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzowe
łopatka Wieprzowa
Oxtail
SOS
Jagnięcina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
Gotowaną kiełbasę wymieszać z sosem; dusić przez dodatkową godzinę. Posmakuj sosu i dostosuj przyprawy.