Sos Jagodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu jagodowego. Ten przepis służy 8. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 120 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 581 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka ekstraktu z migdałów, sok pomarańczowy, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Babeczki jagodowe z lukrem cytrynowym i sosem jagodowym, Naleśniki jagodowo-migdałowe z sosem jagodowo-cynamonowym, oraz Naleśniki Z Kwaśną Śmietaną Jagodową Z Sosem Jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu połącz jagody, 1/4 szklanki wody, sok pomarańczowy i cukier. Delikatnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
W filiżance lub małej misce, wymieszać skrobię kukurydzianą i 1/4 szklanki zimnej wody. Delikatnie wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej z jagodami, aby nie rozgnieść jagód. Dusić delikatnie, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył metalowej łyżki, 3 do 4 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem migdałowym i cynamonem. Cienki sos z wodą, jeśli jest zbyt gęsty dla Twoich upodobań.