SOS Hollandaise
SOS Hollandaise może być tylko sos, którego szukasz. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 728 kalorii, 31g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. 165 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, cayenne, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj SOS Hollandaise, SOS Hollandaise, oraz SOS Hollandaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Energicznie ubić żółtka i sok z cytryny razem w misce ze stali nierdzewnej, aż mieszanina zgęstnieje i podwoi objętość.
Umieść miskę nad rondlem zawierającym ledwo gotującą się wodę (lub użyj podwójnego kotła), woda nie powinna dotykać dna miski. Kontynuuj szybko trzepać. Uważaj, aby jajka nie były zbyt gorące, bo będą się mieszać. Powoli skropić w roztopionym maśle i nadal ubijać, aż sos zgęstnieje i podwoi objętość.
Zdjąć z ognia, ubić cayenne i sól. Przykryć i umieścić w ciepłym miejscu, aż będą gotowe do użycia na jajka. Jeśli sos staje się zbyt gęsty, przed podaniem wbić kilka kropli ciepłej wody.
Brązowy boczek na średniej patelni i tosty angielskie babeczki, pokroić boki w górę, na blasze do pieczenia pod brojlerem. Napełnij 10-calową patelnię nieprzywierającą do połowy pełną wody.
Dodaj biały ocet do wody do gotowania. Dzięki temu białko jaja gotuje się szybciej, aby się nie rozprzestrzeniło. Doprowadzić do powolnego wrzenia. Delikatnie rozbij 1 jajko do wody, uważając, aby go nie złamać. Powtórz z pozostałymi jajami. Zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować 3 i 1/2 minut, aż białko jaja jest ustawione i żółtko pozostaje miękkie.
Kładziemy plasterek boczku kanadyjskiego na każdej połowie muffinki, a następnie gotowane jajko. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka sosu holenderskiego na jajka.
Dekoruj posiekaną natką pietruszki.