Sos czosnkowy krem na piersi kurczaka
Sos czosnkowy krem na piersi kurczaka może być tylko danie główne szukasz. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Mieszanka czosnku, rosół z kurczaka, połówki piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 145 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Piersi z kurczaka w sosie czosnkowym, Piersi z kurczaka w sosie musztardowym, oraz Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Doprawić piersi kurczaka oregano, bazylią, solą i czarnym pieprzem.
Gotować piersi kurczaka na rozgrzanym grillu, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą czyste, 5 do 6 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Roztopić masło z olejem roślinnym w rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać czosnek w mieszaninie masła, aż pachnące, o 2 protokół. Mieszaj mąkę przez mieszaninę masła; gotuj i mieszaj, aż mąka zostanie włączona, o 1 minutę więcej.
Do rondla wlać śmietanę i bulion z kurczaka; wymieszać. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zgęstnieje, 3 do 5 minut.
Dodać parmezan i serek śmietankowy do rondla; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ser topi się w sosie, około 5 minut.
Talerz piersi kurczaka. Łyżka sosu nad kurczakiem.
Podawać dodatkowy sos z boku.