SOS cebulowo-jabłkowy
Cebula i sos może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 89 kalorii. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką cydr jabłkowy, vidalia, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 37 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Klon-glazurowany Indyk z sosem cebulowo-jabłkowym, Szałwiowe bochenki z mięsa indyczego z cebulą i sosem jabłkowym, oraz Fagoty z sosem cebulowym (klopsiki wieprzowe po walijsku z sosem cebulowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać cebulę. Gotować 10 minut lub do złotego koloru, często mieszając.
Podczas gdy cebula gotuje, doprowadzić cydr i bulion do wrzenia w średnim rondlu; gotować 23 minut lub do zmniejszenia do 1 szklanki.
Połącz skrobię kukurydzianą, wodę i sól; dodaj do zredukowanej mieszaniny cydru, stale mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z cebulą.