Sorbety Melonowe Proste
Proste sorbety melonowe to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Ten deser ma 409 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga likieru melonowego, wody, arbuza i soku pomarańczowego. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prosta Mieszana Sałatka Z Melonem, Kremowe I Łatwe Sorbety Owocowe, oraz Tort lodowy limonkowy z Sorbetami jagodowymi.
Instrukcje
W małym rondlu połącz wodę z 3/4 szklanki cukru i gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Niech ostygnie całkowicie.
W blenderze lub robocie kuchennym przecier zielony melon z syropem cukrowym i likierem melonowym. Zamrozić puree w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Zapakuj sorbet do plastikowego pojemnika, naciśnij folię bezpośrednio na sorbet, przykryj i zamrozić.
Wypłukać blender. W małym rondlu połącz sok pomarańczowy z pozostałą 1/2 szklanki cukru i gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Niech ostygnie całkowicie. W blenderze przecedzić pomarańczowy melon z syropem pomarańczowym. Zamrozić puree w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Zapakuj sorbet do innego plastikowego pojemnika, naciśnij folię bezpośrednio na sorbet, przykryj i zamrozić.
Używając dużego melona lub małej gałki do lodów, zrób 8 kulek z arbuza. Zamrozić na 20 minut.
Umieść 2 kulki arbuza w każdej z 4 dużych szklanek margarity lub parfait. Miarka 2 kulki każdego sorbetu do każdej szklanki, udekorować miętą i podawać.