Sorbetto Czekoladowe
Sorbetto czekoladowe może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 62 grosze za porcję. 231 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, rum, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Clementine Sorbetto, Sorbetto Z Czereśni, oraz Sorbetto Cytrynowo-Imbirowe.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz wodę z cukrem.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, ubijając często do rozpuszczenia cukru.Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty, kontynuując ubijanie, aż cały cukier się rozpuści.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać posiekaną czekoladę; ubijać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Dodać kakao w proszku i ubijać aż włączone i mieszanina jest gładka.
Dodać rum i wanilię, a następnie wlać drobno oczkowe sitko do czystej miski.
Ostudzić, często mieszając. Po ochłodzeniu przykryć i przechowywać w lodówce do bardzo zimnego, co najmniej 4 godziny lub przez noc.Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić na co najmniej 2 godziny przed podaniem.