Sorbet Rabarbarowo-Imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj sorbetu Rabarbarowo-imbirowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 623 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka cukru, sok z cytryny, rabarbar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sorbet Rabarbarowy, Sorbet Rabarbarowy, oraz Sorbet Truskawkowy Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić sorbet: w niereaktywnym rondlu, przynieś rabarbar, syrop imbirowy i sól do delikatnego duszenia na średnim ogniu. Gotować przez 10 do 15 minut, aż rabarbar zmieni głęboki ciemny różany kolor i będzie konsystencją bardzo miękkiego musu jabłkowego. Przepchnąć przez średnie (Nie drobne) sito lub durszlak za pomocą szpatułki, gdy jest jeszcze ciepły. Powinno dać 4 filiżanki. Schłodzić przed dodaniem soku z cytryny i zamrozić w automacie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Aby zrobić syrop imbirowy: doprowadzić 1 1/4 szklanki wody do wrzenia w niereaktywnym rondlu. Wymieszać z cukrem i imbirem i doprowadzić do bardzo niskiej gotować. Gotować przez 1 godzinę. Ostudzić imbir w płynie, a następnie odcedzić.