Sorbet Malinowo-Imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj sorbetu Malinowo-imbirowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 176 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.77 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz imbir, sok z limonki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lemon - Ginger Angel Food i Malina-Sorbet Cake, Malinowy Sorbet, oraz Malinowy Sorbet Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i 1 szklankę wody w małym rondlu i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, 3 do 4 minut lub aż cukier się rozpuści.
Wyjąć patelnię z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Umieść maliny i sok z limonki w robocie kuchennym i przetwarzaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Mieszankę malin przecedzić przez cienkie sito z siatki drucianej umieszczone nad miską, prasując ciała stałe drewnianą łyżką, aby uzyskać płyn. Wyrzucić ciała stałe.
Schłodzoną mieszaninę cukru wymieszać z mieszaniną malin; wymieszać z imbirem.
Przenieś do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Zamrozić, mieszając co 15 minut, aż do prawie twardego, około 1 godziny. Zamrażać (bez mieszania) do uzyskania jędrności, 2 godzin lub przez noc. Może być zamrożony, przykryty, do 1 tygodnia.