Sorbet Guanabana z owocami tropikalnymi
Sorbet Guanabana z tropikalnymi owocami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz cukier, Mango, guanabana purée, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sorbet Tropikalny, Sorbet Tropikalny Last Minute, oraz Sorbet Owocowy Red Dragon dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować cukier i 1 1/4 szklanki wody, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przelać syrop do metalowej miski i szybko schłodzić, wkładając miskę do łaźni lodowej i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, około 5 minut.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki wody do rondla i posypać żelatyną nad nim, a następnie odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć. Doprowadzić do gołego gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Dodaj do syropu wraz z mlekiem i przecierem guanabana.
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, około 2 godzin.
Obrać, połówki i nasiona papai, a następnie pokroić na kawałki wielkości kęsa. Mango obrać i wrzucić, a następnie pokroić na kawałki wielkości kęsa. Wrzucić owoce z pestkami granatu i sokiem z limonki i podawać z lekko zmiękczonym sorbetem.
Sorbet utrzymuje 1 tydzień.