Sorbet Guanabana z owocami tropikalnymi
Sorbet Guanabana z owocami tropikalnymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz żelatynę, sok z limonki, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Spróbuj Sorbet Guanabana z owocami tropikalnymi, Sorbet Tropikalny, oraz Sorbet Tropikalny Last Minute dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować cukier i 1 1/4 szklanki wody, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przelać syrop do metalowej miski i szybko schłodzić, wkładając miskę do łaźni lodowej i mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, około 5 minut.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki wody do rondla i posypać żelatyną nad nim, a następnie odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć. Doprowadzić do gołego gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Dodaj do syropu wraz z mlekiem i przecierem guanabana.
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, około 2 godzin.
Obrać, połówki i nasiona papai, a następnie pokroić na kawałki wielkości kęsa. Mango obrać i wrzucić, a następnie pokroić na kawałki wielkości kęsa. Wrzucić owoce z pestkami granatu i sokiem z limonki i podawać z lekko zmiękczonym sorbetem.
Sorbet utrzymuje 1 tydzień.