Sorbet Czekoladowy
Sorbet czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje 65 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 386 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać bardzo kakao w proszku, woda, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Spróbuj Sorbet czekoladowo-malinowy na tydzień czekolady, Sorbet czekoladowy, oraz Sorbet Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier, kakao w proszku, wanilię, cynamon i sól. Wymieszać 2 szklanki wody i espresso. Gotować na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą. Z ognia wymieszać likier kawowy.
Przenieść do plastikowych pojemników i przechowywać w lodówce do bardzo zimnego.
Zamrozić mieszaninę w zamrażarce do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Sorbet nadal będzie miękki; umieść go w plastikowym pojemniku i zamrozić na 1 godzinę lub przez noc, aż będzie wystarczająco twardy, aby zgarnąć.