Sorbet Cytrynowo-Kokosowy
Sorbet z trawy cytrynowej-kokosowy jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 8,41 zł / porcja, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka kokosowego, trawy cytrynowej, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Podobne przepisy to Mleko kokosowe duszona wieprzowina z trawą cytrynową i imbirem, Za Stary Na Foo-Foo? {: Lemon Grass Strawberry Daiquiri}, oraz Rosół Z Trawy Cytrynowej.
Instrukcje
Z trawy cytrynowej obrać najtwardsze warstwy zewnętrzne; wyrzucić.
Pocięte na 1/2 cala długości. W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, połączyć trawę cytrynową, cukier, sól i 2 1/2 szklanki wody. Mieszaj, aż płyn się zagotuje. Zmniejszyć ogień; dusić, mieszając od czasu do czasu, aż światło złoty, o 20 protokół.
Wlać przez drobny sitko do miski, naciskając na ciała stałe; wyrzucić ciała stałe. Zagnieźdź miskę w większej misce z lodowatą wodą i wymieszaj syrop, aż ostygnie, około 5 minut. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Ubij w mleku kokosowym. Jeśli mieszanina jest grudkowata, przelej przez drobny sitko.
Wlać do maszyny do lodów (co najmniej 1 qt.) i freeze. Miarka do miski lub, dla bardziej jędrnej konsystencji, zamrozić hermetycznie do 3 dni.