Sorbet Cytrusowo-Melonowy
Sorbet cytrusowo-melonowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na desery. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 194 kalorie . Jeśli masz pod ręką kantalupa, skórkę z cytryny, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 45% . Podobne przepisy to Chłodzona letnia zupa z melona , Grillowany miecznik z salsą melonowo-miętową i Świeży sorbet truskawkowy .
Instrukcje
W blenderze zmiksuj wszystkie składniki. Przykryj i miksuj przez 1-2 minuty lub do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przełóż puree do naczynia o wymiarach 13 x 9 cali. Przykryj i zamroź na 45 minut lub do momentu, aż brzegi zaczną się ścinać; wymieszaj.
Zamrozić na kolejne 2 godziny lub do momentu, aż masa stwardnieje. Tuż przed podaniem przełożyć do blendera; przykryć i miksować przez 2-3 minuty lub do uzyskania gładkiej konsystencji.