Sorbet Borówkowy
Sorbet jagodowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 75 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 110 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Mieszanka jagód, sok z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sorbet Jagodowo-Imbirowy, Sorbet Imbirowo-Jagodowy, oraz Sorbet Z Marynowanej Borówki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu przynieś cukier, 1 szklankę wody i lawendę, jeśli używasz, do wrzenia.
Dodaj sól i gotuj na wolnym ogniu 2 minuty.
Przełożyć syrop cukrowy do metalowej miski i ostudzić do temperatury pokojowej. Odcedzić i wyrzucić lawendę.
W blenderze, czysty syrop cukrowy, jagody i sok z cytryny. Odcedzić i wyrzucić nasiona i skórę. Przykryć i schłodzić mieszaninę sorbetu przez co najmniej 30 minut i do nocy.
Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przełożyć do naczynia bezpiecznego dla zamrażarki, przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 1 godzinę i do nocy.