Sopa de Albóndigas de Pollo (zupa Klopsikowa z kurczaka)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Sopa de Albóndigas de Pollo (zupa z klopsików z kurczaka). Jedna porcja zawiera 702 kalorie, 47g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, liście mięty, mieszankę masy kukurydzianej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 152 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa Klopsikowa (Sopa De Albondigas), Zupa klopsikowa (Sopa de Albóndigas), oraz Sopa de Albóndigas (Kolumbijska zupa z klopsików).
Instrukcje
1
Umieść kurczaka w holenderskim piekarniku lub dużym garnku do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj cebulę, pieprz, czosnek, kwaśną pomarańczę, culantro, miętę, wodę, sól i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, skimming powierzchni od czasu do czasu, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć kurczaka na duży talerz. Gdy jest wystarczająco chłodny, użyj ręczników papierowych, aby usunąć skórę kurczaka; wyrzuć. Kurczaka drobno pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Odcedzić bulion do dużej miski. Wyrzucić ciała stałe i zwrócić bulion do holenderskiego pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Umieść cebulę, paprykę i goździki w misce robota kuchennego i pulsuj, aż mieszanina stanie się cienką pastą. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodaj masę kukurydzianą mix, 1 łyżeczka soli, 2 szklanki napięte bulion, culantro, mięta, kwaśny sok pomarańczowy, i połowę rozdrobnionego kurczaka. Mieszać aż do całkowitego połączenia. Uformuj jedną 1/2-calową kulkę ciasta. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotować klopsiki, aż unosi się na powierzchni i smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną Cebulę
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Goya Sazon
Culantro
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
48 Do 56 Cukierków Life Savers
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
W razie potrzeby dodać sól do masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Uformuj ciasto na 1 1/2-calowe kulki i dodaj do gotującego się bulionu. Gotować, aż klopsiki wypłyną na powierzchnię, 6 do 8 minut. Powrót pozostałego rozdrobnionego kurczaka do bulionu, aby ogrzać. Podziel klopsiki między miseczki i bulion z kadzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną Cebulę
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego