Przepis Soondubu Jjigae (Koreański gulasz z miękkiego tofu) może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w przybliżeniu 20 minut. Na 2,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 20g białka, oraz 42g tłuszczu. 243 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka sardeli, bardzo sfermentowane kimchi, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Soondubu Jjigae, Koreański Pikantny Gulasz Z Miękkiego Tofu, oraz Gulasz Armii Koreańskiej (Budae Jjigae) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz kombu i anchois (jeśli używasz) i przykryj 1 litrem wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
Kombu
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
2
Odstawić 5 minut, a następnie odcedzić. Odrzuć ciała stałe i rezerwy bulionu. W międzyczasie osuszyć kimchi w drobnym sitku siatkowym ustawionym nad małą miseczką, ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu. Z grubsza posiekać kimchi i rezerwować kimchi i sok oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kimchi
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
3
Rozgrzać olej w 2 do 3 quart kamienia dolsot lub rondel na średnim ogniu, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać brzuch wieprzowy i gotować, stale mieszając, aż tylko gotowane przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch Wieprzowy
5
Dodaj białka szalotki, czosnek i posiekane kimchi. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Kimchi
6
Dodaj sok z kimchi, gochujang i sos sojowy. Gotować, aż warzywa będą dobrze pokryte równomierną warstwą sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Gochujang
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Kimchi
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Lekko Podsmażona Cukinia
7
Dodaj napięty bulion, kochukaru i miękki. Delikatnie wymieszać i podgrzać do wrzenia. Doprawić do smaku więcej kochukaru lub sosem sojowym w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
8
Zdjąć z ognia i dodać jajka. posypać zielenią scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
9
Podawać natychmiast, jeszcze gotując, delikatnie mieszając jajka do bulionu.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.