Soondubu Jjigae (Koreański Gulasz Z Tofu)

Soondubu Jjigae (Koreański Gulasz Z Tofu)
Przepis Soondubu Jjigae (Koreański gulasz z miękkiego tofu) może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w przybliżeniu 20 minut. Na 2,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 20g białka, oraz 42g tłuszczu. 243 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka sardeli, bardzo sfermentowane kimchi, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Soondubu Jjigae, Koreański Pikantny Gulasz Z Miękkiego Tofu, oraz Gulasz Armii Koreańskiej (Budae Jjigae) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz kombu i anchois (jeśli używasz) i przykryj 1 litrem wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
KombuKombu
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
2
Odstawić 5 minut, a następnie odcedzić. Odrzuć ciała stałe i rezerwy bulionu. W międzyczasie osuszyć kimchi w drobnym sitku siatkowym ustawionym nad małą miseczką, ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu. Z grubsza posiekać kimchi i rezerwować kimchi i sok oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
3
Rozgrzać olej w 2 do 3 quart kamienia dolsot lub rondel na średnim ogniu, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki DelikatesowejOpakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać brzuch wieprzowy i gotować, stale mieszając, aż tylko gotowane przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
5
Dodaj białka szalotki, czosnek i posiekane kimchi. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
KimchiKimchi
6
Dodaj sok z kimchi, gochujang i sos sojowy. Gotować, aż warzywa będą dobrze pokryte równomierną warstwą sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
GochujangGochujang
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
KimchiKimchi
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Lekko Podsmażona CukiniaLekko Podsmażona Cukinia
7
Dodaj napięty bulion, kochukaru i miękki. Delikatnie wymieszać i podgrzać do wrzenia. Doprawić do smaku więcej kochukaru lub sosem sojowym w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
8
Zdjąć z ognia i dodać jajka. posypać zielenią scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
9
Podawać natychmiast, jeszcze gotując, delikatnie mieszając jajka do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn