Solone Pistacje Kruche
Solone pistacje kruche może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 128 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól koszerną, gruboziarnistą sól morską, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pistacjowa Krucha, Pistacjowa Krucha, oraz Pistacjowa Krucha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia papierem pergaminowym; spryskać sprayem zapobiegającym przywieraniu i setaside.
Ubij cukier, syrop kukurydziany i3 łyżki wody w średnim rondlu. Stirover medium ciepła, aż cukier się rozpuści.Fit rondel z termometrem cukierków, doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować untiltermometr rejestruje 290 ° F, 3-4 minut.
Używając żaroodpornej szpatułki, wymieszajpistachios, masło i sól koszerną(syrop będzie początkowo chwytał, ale stopi się, gdy się nagrzeje). Nadal gotować syrop, mieszającczęsto, aż termometr rejestruje 149°and pistacje są złotobrązowe, 3-4minutes. Karmel powinien być jasnobrązowy (lekko przyciemni, gdy się ochłodzi).
Posyp sodę oczyszczoną i szybko wymieszaj, aby dokładnie zmiksować karmel (mieszanka energicznie się bąbelkuje).
Natychmiast wlać karmel na przygotowany arkusz do kąpania i, za pomocą odpornej na ciepło spatuli, szybko rozprowadzić tak cienko, jak to możliwe.
Posyp solą morską i pozwól, aby szkliwo całkowicie ostygło. Złamać kruche wnętrzności. DO AHEAD: kruchy może być wykonany1 tydzień do przodu. Przechowywać szczelnie między arkuszami pergaminu (aby zapobiec przyklejeniu) w temperaturze pokojowej.