Solona Pieczona pierś indyka z nogami Confit

Solona Pieczona pierś indyka z nogami Confit
Solona Pieczona pierś z indyka z nogami Confit może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 2368 kalorii, 99g białka, oraz 215g tłuszczu. Na 7,23 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka Cebulki kopru włoskiego, tymianku, pietruszki liściastej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Indyk na dwa sposoby (Pieczona pierś i nogi Confit), Klonowe Bourbon Solone Nogi Indyka, oraz Piersi Indyka Solone.

Instrukcje

1
Umieścić całe nogi i skrzydła na blasze do pieczenia. Rub chiles, sól i pieprz na całym indyku; przenieść do dużej plastikowej torebce zamykanej. Rozsypać zioła i skórkę cytrynową wokół indyka w woreczku. Uszczelnij torbę i schłodź przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Z nóg i skrzydeł zetrzeć zioła i nadmiar soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Rozgrzać tłuszcz z kaczki w ciężkim garnku 5-quart na małym ogniu, aż się stopi i ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj nogi i skrzydła do garnka i zanurz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Umieść indyka w piekarniku i gotuj, aż nogi będą miękkie, a nóż do parowania można łatwo włożyć w najgrubszą część uda, 3-3 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Niech Indyk ostygnie w tłuszczu kaczki w temperaturze pokojowej, około 2 godzin. Przykryć i schłodzić przez noc. DO AHEAD: Confit można wykonać 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1
Grubo zmiażdżyć jagody ziela angielskiego moździerzem i tłuczkiem. Alternatywnie, umieścić w zamykanej plastikowej torbie zamrażarki i zmiażdżyć wałkiem do ciasta lub dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przełożyć do dużego garnka. Powtórz z jagodami jałowca, a następnie nasionami kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Przyprawy umieścić w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj sól, cukier i 2 szklanki gorącej wody do garnka z przyprawami. Mieszaj do rozpuszczenia soli i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj cebulę, marchew, koper włoski, pietruszkę i gałązki tymianku, liście laurowe, chiles i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać 3 ćwiartki bardzo zimnej wody i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Pierś z indyka umieścić w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
8
Umieść talerz na górze, jeśli to konieczne, aby zanurzyć pierś. Przykryć i schłodzić przez noc.
1
Rozgrzej piekarnik do 232°. ułóż dużą patelnię z folią. Ustaw stojak w patelni. Cebulę, szałwię i tymianek rozsypać na półce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wyjąć pierś indyka z solanki. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Piersi indyka ułożyć na wierzchu ziół na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
4
Pierś posmarować roztopionym masłem. Doprawić solą i pieprzem. Piecz indyka przez 30 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 149°, pierś luźno przykryć folią i kontynuować pieczenie, aż do momentu włożenia natychmiastowego termometru w najgrubszą część piersi160, łącznie 2 1/2-3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Pozostaw pierś na co najmniej 30 minut przed wyrzeźbieniem.
6
W międzyczasie, przewiń confit nogi i skrzydła w tłuszczu kaczki na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Usuń nogi i skrzydła z tłuszczu; przenieść na dużą patelnię nonstick lub żeliwną i gotować na średnim ogniu, aż skóra będzie ładnie rumiana, o 6 minut na stronę. Odcedzić tłuszcz z patelni i zamrozić do wykorzystania w przyszłości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyrzeźbić pierś; ułożyć na talerzu.
9
Umieść skrzydła i nogi obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahamziele angielskieziele angielskie2suszone chiles de árbolsuszone chiles de árbol2suszone chiles de árbol, pokruszonesuszone chiles de árbol, pokruszone2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1marchewka, obrana, pokrojona na przekątnejmarchewka, obrana, pokrojona na przekątnej24 4 " gałązki rozmarynu2Średnia żółta cebula, posiekana1 funt wytrzymałych zielonych warzyw, takich jak boćwina, jarmuż, rzepa lub liście buraka, przycięte łodygi1 funt wytrzymałych zielonych warzyw, takich jak boćwina, jarmuż, rzepa lub liście buraka, przycięte łodygi1cebula kopru włoskiego w plastrachcebula kopru włoskiego w plastrach1porcja startego parmezanubułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści8gałązkipietruszka płaskapietruszka płaska2Spód: okruszki z herbatników grahamjagody jałowcajagody jałowca591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10trochę posiekanej cukiniiSól koszerna, świeżo zmielony pieprzSól koszerna, świeżo zmielony pieprz4paskiSkórka cytrynowa 2x1 / 2Skórka cytrynowa 2x1 / 2" (tylko część Żółta; od ok. 1/2 cytryny)1cebula w plasterkachcebula w plasterkach1porcja startego parmezanuświeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz1pęczkigałązki szałwiigałązki szałwii3gałązkiKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cmKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cm791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu6gałązki1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej8gałązki1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1pęczkigałązki tymiankugałązki tymianku6kilogramyindyka, nogi i uda wycięte z tuszy, trzymając pałeczki i uda przymocowane, skrzydła wycięte z piersiindyka, nogi i uda wycięte z tuszy, trzymając pałeczki i uda przymocowane, skrzydła wycięte z piersi591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/2 patyczka) niesolone masło, roztopione(1/2 patyczka) niesolone masło, roztopione1pokrojona żółta cebulapokrojona żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn